Bir gün bile hapis yatmadı! Şimdi de yurt dışı yasağı kalktı

Arbella Makarnalarının FETÖden hüküm giyen yöneticisi Ömer Abdullah Özdemir bir gün bile hapis yatmadı, mahkeme şimdi de skandal bir karara imza atarak hakkındaki yurt dışı yasağını kaldırdı.

Bir gün bile hapis yatmadı! Şimdi de yurt dışı yasağı kalktı
17 Mart 2021 - 13:17

FETÖ’den hüküm giyen Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ömer Abdullah Özdemir hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

TV100'de yeralan habere göre Arbella makarnalarının sahibi Mahmut, Hüseyin e Hasan Arslan kardeşler, Fetullahçı Terör Örgütü üyeliğinden yargılandı.

3’er yıl birer ay hapis cezasına çarptırıldı. Arslan kardeşlerin şirketi ARBEL Gıda’nın yöneticileri Ömer Abdullah Özdemir, Abdülkadir Külahçıoğlu ve Ayşe Gülçin Hazar da terör örgütüne bilerek yardım etmekten aynı cezaya çarptırıldı.

Yargılama sürecinde FETÖ ile irtibatları ortaya konuldu.

Arslan kardeşler de suç ortakları Ömer Abdullah Özdemir de, FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi sırasında Mersin’e sıkıyönetim komutanı atadığı tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile irtibatlıydı.

Aralarında sayısız kez görüşmeler gerçekleşmiş, darbe girişimi sırasında cep telefonları 110 kez aynı baz istasyonundan sinyal vermişti.

Arslan kardeşlerin ve Ömer Abdullah Özdemir’in, yargının FETÖ üyeliğinde kıstas aldığı bir başka özelliği daha vardı.

Fetullah Gülen’in talimat verdiği dönemde Bank Asya’ya para yatırmış olmalarıydı.

17-25 Aralık’tan sonra Arbel Gıda’nın, Bank Asya’daki hesaplarında tuttuğu para miktarı 5 buçuk kat artırıldı, 10 milyon 649 bin 284 liraya çıktı.

Mersin 2’nci ağır ceza mahkemesi, Arslan kardeşleri FETÖ üyeliğinden Ömer Abdullah Özdemir’i de FETÖ’ye isteyerek yardımdan 3 yıl birer ay hapis cezasına çarptırdı.

Özdemir FETÖ’ye yardımdan hüküm giymesine giydi ama mersin ticaret borsası başkanlığı görevini de sürdürdü.

Özdemir bu makamı işgal etmeyi hala sürdürüyor.

Bununla da kalmadı. FETÖ’ye yardımdan hüküm giyen, bir tek gün bile tutuklu kalmayan Ömer Abdullah Özdemir hakkındaki  adli kontrol tedbiri de kaldırıldı.

Mersin 2’nci ağır ceza mahkemesi skandal bir karara imza atarak, FETÖ’cü Ömer Abdullah Özdemir hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum